

Worklife Coach -sivuston materiaalipankki
Sivuston eri teemojen alta löytyy monenlaista DigiUra-hankkeessa tuotettua materiaalia. Kaikki materiaali on vapaasti käytettävissä ja muokattavissa opetukseen ja ohjaukseen.
Worklife Coach -sivuston materiaalit on koottu osana Digiura-hanketta, joka on Lapin ammattikorkeakoulun ja Lapin yliopiston yhteistyössä vuosina 2021-2023 toteutettu Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittama hanke. Voit lukea lisää hankkeesta TÄÄLTÄ .

VIDEOT
Elina Kreus: Kuunteleminen ja kysyminen ohjauksessa (32:21)
Lumen-lehti, Digiura-hanke: Kumppanuusyhteistyö korkeakouluhankkeessa (19:56)
Elina Kreus: Akateemiset vuorovaikutustaidot 1 (11:16)
Elina Kreus ja Karoliina Laxström: Akateemiset vuorovaikutustaidot 2 (7:38)
Jukka Aalho: Tukiäly, tekoäly, tuhoäly (55:51)
Emmi Harjuniemi: Miksi tehdä osaamisesta numeroa ja asiantuntijasta brändiä? (35:02)
Katariina Imporanta: Luovuus ja empatia – työelämän supervoimat (29:43) u

PODCASTIT
Elina Kreus: Jännittämisen kohtaaminen (12:20)
Jännittämisen kohtaaminen_tekstivastine
Elina Kreus ja Ira Virtanen: Tue ryhmää onnistumaan (24:39)
Tue ryhmää onnistumaan_tekstivastine
Tiia Ahola ja Tommi Haapakangas: Mentorointi korkeakoulussa (24:55)
Mentorointi korkeakoulussa_tekstivastine
Digiuran asiantuntijat: Pohdintoja työelämän supervoimista (31:15)
Pohdintoja työelämän supervoimista_tekstivastine
haamu
haamu
haamu
Haamu

WORKLIFE COACH MATERIAALIT
TÄSSÄ ON GHOST TEKSTI
DIGIYMPÄRISTÖISSÄ TOIMIMINEN
-
- Microsoft Teams ohjevideot:
Tiimin perustaminen (2:16)
Viestintä tiimissä (2:35)
Tiedostojen lisääminen (2:27)
Tehtävien hallinta (2:16)
- Microsoft Teams ohjevideot:
VUOROVAIKUTUSOSAAMINEN
-
- Dialogisen vuorovaikutuksen piirteitä ja edellytyksiä -handoutiin on koottu dialogisen vuorovaikutuksen perusperiaatteita sekä toimintaohjeita dialogisen keskustelun käymiseen.
- Onnistu palautteen antamisessa. Jokainen kaipaa palautetta! Lue lisää, mitä ottaa huomioon, kun haluaa onnistua palautteen antamisessa.
- Tukea ryhmän työskentelyn ja ryhmäosaamisen arviointiin. Tarkistuslista ja jaottelu tehtävä- ja suhdekeskeisiin taitoihin.
PROJEKTIOSAAMINEN
-
- Projektin ideapaperi tiivistää projekti-idean helposti muille esitettävään muotoon ja samalla ohjaa pohtimaan olennaisimmat asiat projektista.
- Ideapaperi työstetään valmiille Ideapapericanvas -pohjalle.
- Elina Kreusin koostamat vinkit hyvästä projektiviestinnästä.
- Viestintäsuunnitelmatehtävä, jonka laatiminen alkaa ydinviestin määrittelystä ja kohderyhmien valitsemisesta.
- Viestintäsuunnitelma laaditaan valmiille taulukkomuotoiselle Viestintäsuunnitelmapohjalle.
OSAAMISEN SANOITTAMINEN
-
- Ammatillisen osaamisen arvioinnin taulukolla opiskelija pystyy helposti tunnistamaan ja arvioimaan omaa osaamistaan suhteessa substanssiosaamiseen, prosessiosaamiseen, kehittämisosaamiseen ja työyhteisöosaamiseen. Arviointitaulukko luo opiskelijan vastausten perusteella kaavion, jota voidaan hyödyntää osaamisen kehittymisen arvioinnissa. Taulukko luotu Helakorven (2006) mallin pohjalta Arno Heikkalan toimesta.
- Taitokolmio-ohje opastetaan käyttämään osaamisen tunnistamisen työkalua, joka kuvaa osaamisen rakentumista perusosaamisesta kohti osaamishuippua.
- Tulostettava Taitokolmiopohja
- Meta-CV tarkoittaa oman osaamisen, kokemusten ja ajattelun dokumentaatiota, jota ei tavallisen ansioluettelon tapaan ole tarkoitus esitellä esimerkiksi työhaastattelussa, vaan se on dokumentti itseä varten. Meta-CV:n tavoite on havainnollistaa, miten osaamisesi sekä ymmärryksesi ja ajatuksesi omasta osaamisestasi kehittyvät ajan kuluessa ja erilaisten kokemusten kautta.
- Portfolio-ohje opiskelijan tukemiseen ammatillisen portfolion rakentamisessa – vinkkejä ohjaajalle, joiden avulla opiskelijaa voi ohjata ja tukea oman ammatillisen portfolionsa kokoamisessa.
- Portfolio-ohje: toimivan ammatillisen portfolion rakentaminen – opiskelijoille jaettavissa oleva muistilista oman ammatillisen-portfolion rakentamisen tueksi.
- Työkalupakki parempaan työhakemukseen Vinkkejä työhakemuksen laadintaan, apua kielenhuoltoon ja osaamisen sanoittamiseen.
- Osaamisen tunnistamisen korttipakka auttaa tunnistamaan ja sanoittamaan osaamista. Kortteja voi käyttää niin yksilö- kuin ryhmätyöskentelyssäkin. Korttien kysymykset auttavat pohtimaan, millaista osaamista niiden käyttäjällä on ja millä tavalla osaamista on mahdollista kehittää.
- Osaamistetris auttaa osaamisen visualisoinnissa.
ASIANTUNTIJUUDEN TUKEMINEN
-
- Urakompassi-työpaja on Reinekke Lengellen ja Frans Meijersin kehittämä narratiivisen uraohjauksen metodi Life Design -menetelmän pohjalta. Tavoitteena on löytää uusia näkökulmia omaan tilanteeseen ja kehittää sisäistä kompassia luovien kirjoitusharjoitusten avulla.
- Asiantuntijuuden kehittymistä voi tukea ohjatussa Digitarina -työpajatyöskentelyssä. Esitys sisältää työpajan vaiheisiin liittyvät diat. Kuvallinen ohje videon editointiin Canva-ohjelmalla toimii hyvänä apuna videoeditointiohjelmassa kokoa kuvia ja äänitiedostoja sekä tekstejä. Opiskelijoiden tuottamia digitarinoita:
